Hondenmand

Hoe houd je jouw hond koel tijdens de warme dagen in de zomer?

Hoe houd je jouw hond het beste koel tijdens de warme dagen in de zomerperiode? Een hond koel houden is belangrijk. Onze viervoeters zijn namelijk gevoelig voor hittestress. Dat komt omdat ze hun lichaamstemperatuur minder goed kunnen reguleren dan mensen. Afkoelen kan alleen door te hijgen. Zweten doen honden alleen door hun voetkussentjes. Meer informatie over Hondenmand.

Als je oververhitting of een hitteberoerte bij jouw hond wilt voorkomen, is het belangrijk om de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen. Onderweg, maar natuurlijk ook thuis. Wij geven je alvast 5 tips waarmee jouw viervoeter het hoofd lekker koel houdt. Ook tijdens de zomer!

5 tips om je hond af te koelen tijdens hitte en warmte

Gelukkig hebben veel honden baasjes die hun verantwoordelijkheid nemen. Dat betekent dat je tijdens warm weer liever niet reist met je hond in de auto. De hond in de auto laten zitten is zeker een no-go. Zorg altijd voor voldoende vers en schoon drinkwater.

Jouw viervoeter moet ook toegang hebben tot een koele ruimte. Natuurlijk zijn er nog meer manieren om je hond af te koelen tijdens hitte. Wij geven je alvast 5 praktische tips.

1. Laat de hond uit in de ochtend en laat in de avond

Laat de hond niet uit op het heetst van de dag. Tussen 12.00 en 18.00 is de buitentemperatuur vaak het hoogst. Dat geldt zeker voor het trottoir en het asfalt. Houd jouw hond zoveel mogelijk binnen of zorg voor een schaduwrijke plaats in de tuin.

Ga je tijdens de warme dagen wandelen met de hond? Neem dan een drinkfles met drinkbak mee voor de hond. Laat jouw viervoeter onderweg regelmatig iets drinken. Natuurlijk is het ook belangrijk om thuis te zorgen voor voldoende vers en koud drinkwater.

2. Hondenzwembad voor extra verkoeling

Een zwembad voor honden kan veel verkoeling geven tijdens de warme dagen. Honden hebben eigenlijk maar een klein laagje water nodig om de lichaamstemperatuur te laten zakken. Is jouw hond niet zo dol op water? Probeer ze dan te verleiden tot pootje baden met hun favoriete hondenspeelgoed. Eventueel kun je ook bevroren snacks in het water gooien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *